Απαντώντας στο από 08/06/2021 αίτημα του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (Π.Ε.Κ.Ε.Σ.) Κρήτης, σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 45/09-09-20201 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίνουμε το 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, το οποίο διοργανώνεται από το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (Π.Ε.ΚΕ.Σ.) Κρήτης, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
(Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου), σχολικών μονάδων όλων των τύπων της χώρας, για το σχολικό έτος 2021-2022, υπό τις εξής προϋποθέσεις:
1. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στο φεστιβάλ να είναι προαιρετική και να πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων/ ουσών της σχολικής μονάδας, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία για τις διδακτικές/εκπαιδευτικές επισκέψεις και εκπαιδευτικές εκδρομές. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η μη παρακώλυση του σχολικού προγράμματος και η ασφάλεια των μαθητών/τριών.

2. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στο πρόγραμμα να πραγματοποιείται κατόπιν ενημέρωσης των γονέων/κηδεμόνων τους σχετικά με τους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής σε αυτό και με την ενυπόγραφη συγκατάθεσή τους.