Απαντώντας στην από 03/06/2021 αίτηση του Πρέσβη ε.τ. κ. Κοδέλλα Διονύσιου, Προέδρου των Special Olympics Hellas, που αφορά σε αίτημα έγκρισης υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος των Special Olympics Hellas με τίτλο: «Play Unified.Learn Unified - Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί» σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 46/16-09-2021 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίνουμε το ανωτέρω εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και γονείς σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας (Νηπιαγωγείου- Δημοτικού) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γενικών και Ειδικών σχολείων, για το σχολικό έτος 2021-2022, υπό τις εξής προϋποθέσεις:
1. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στο εν λόγω πρόγραμμα να είναι προαιρετική και να πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων και Διδασκουσών, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία για τις διδακτικές/εκπαιδευτικές επισκέψεις και εκπαιδευτικές εκδρομές. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η μη παρακώλυση του σχολικού προγράμματος και η ασφάλεια των μαθητών/τριών.
2. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα να γίνεται με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.