Σχετικό έγγραφο: το με αρ. πρ. 132359/Δ2/19-10-2021 εισερχόμενο έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

 

Απαντώντας στο από 07-06-2021 αίτημα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας που αφορά έγκριση του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής και Διαδικτυακής Έκθεσης Μαθητικής Καινοτομίας σας  ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 55/14-10-2021 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίνουμε το εν λόγω Φεστιβάλ, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Α/Θμιας Εκπαίδευσης (Δ΄, ΣΤ΄ τάξεων Δημοτικού), Β/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής (όλες οι τάξεις), κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022.
Επισημαίνεται ότι η υλοποίηση του εν λόγω Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την προστασία από τον κορονοϊό-COVID 19 και σύμφωνα με τις εξής προϋποθέσεις:
1.
Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στο εν λόγω Φεστιβάλ να πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων και Διδασκουσών, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία για τις διδακτικές/εκπαιδευτικές επισκέψεις και εκπαιδευτικές εκδρομές. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η μη παρακώλυση του σχολικού προγράμματος και η ασφάλεια των μαθητών/τριών.