Σας ενημερώνουμε για την πραγματοποίηση έξι (6) προαιρετικών τηλεπιμορφώσεων για τις/τους εκπαιδευτικούς ΠΕ91 ? Θεατρικής Αγωγής, που υπηρετούν στην Α/θμια και Β/θμια Εκπ/ση των Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας?Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Ιονίων Νήσων. Ακολουθεί το πρόγραμμα των τηλεπιμορφώσεων.

  1. Τίτλος: «Τρόποι ανάγνωσης της εικόνας και η χρήση του θεάτρου ως μέσο ανάπτυξης οπτικής παιδείας»

Επιμορφώτρια: Μαρία Κοκορότσκου, Διευθύντρια του MOMus ? Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του

Περιγραφή: θα δοθούν οι κατευθυντήριες γραμμές θέασης ενός έργου τέχνης. Θα διερευνηθούν οι τρόποι με τους οποίους από την απλή παρατήρηση μπορούμε να πετύχουμε την ενσυνειδητότητα, που προϋποθέτει την επίγνωση και την προσοχή. Επιπλέον, θα συζητηθούν τεχνικές θεάτρου και δράματος, που βοηθούν στην ανάλυση και ερμηνεία της εικόνας.

Σημειώνεται ότι το θέμα του σεμιναρίου είναι ίδιο με αυτό, που υλοποιήθηκε στις 23 & 24-6-2020. Επαναλαμβάνεται, λόγω πολλών αιτημάτων συναδέλφων, που δεν πρόλαβαν να το παρακολουθήσουν τον Ιούνιο.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Τρίτη, 9-3-2021, 18:00-20:00

Δήλωση συμμετοχής μέχρι τη Δευτέρα, 8-3-2021, στις 14:00: https://forms.gle/iDrsUXxTLSBs91nJ7

Οι πρώτες/οι πενήντα (50) εκπαιδευτικοί, που θα συμπληρώσουν την παραπάνω φόρμα συμμετοχής, θα γίνουν δεκτοί και θα ενημερωθούν σχετικά με μήνυμα στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση τη Δευτέρα, 8-3-2021, μετά τις 15:00.