Σχετ.: η υπ.αρ.1614/08-01-2020 Απόφαση της Υπουργού και των Υφυπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων (Β? 8)

Σας ενημερώνουμε ότι ο Εθελοντικός Οργανισμός για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού», επιθυμεί να συγκεντρώσει είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και λούτρινα παιχνίδια, για τη φροντίδα και υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών στην Ουκρανία.
Ο ανωτέρω Οργανισμός καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετάσχουν στη δράση
«Το αρκουδάκι μου για σένα», συγκεντρώνοντας παιχνίδια και συγκεκριμένα είδη για την Ουκρανία που θα αποσταλούν άμεσα, στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας. Λαμβάνοντας υπόψη τις επισημάνσεις των ειδικών, κρίνεται εξαιρετικά βοηθητικό για τα παιδιά της χώρας μας να αναλάβουν δράση συμμετέχοντας ενεργά σε κάποια προσπάθεια, στηρίζοντας τους ανθρώπους που πλήττονται και κυριότερα τους συνομηλίκους τους. Με αυτόν τον τρόπο, θα διαχειριστούν αποτελεσματικότερα την πολύ δυσάρεστη και τρομακτική πραγματικότητα και παράλληλα θα ενισχυθεί η αίσθηση ελέγχου της κατάστασης.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν, κατόπιν ενημέρωσής τους από τους εκπαιδευτικούς, μπορούν να παραδώσουν στο σχολείο τους
ένα λούτρινο παιχνίδι τους (σε καλή κατάσταση) για να σταλεί σε ένα παιδί στην Ουκρανία, καθώς και είδη από την παρακάτω λίστα.