Η έκδοση/ανακοίνωση, και φέτος, όπως κάθε χρόνο, των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, κατά το τελευταίο δεκαήμερο Αυγούστου, λίγο πριν από τη λήξη του σχολικού έτους 2014 - 2015 και λίγο πριν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους, προσδίδει σ? αυτή τη χρονική περίοδο μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική διάσταση, για τους υποψηφίους, επιτυχόντες και μη, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς.

Έτσι, και φέτος, συγχαίρουμε τους υποψηφίους μας για τα επιτυχή αποτελέσματα που επέφεραν και ευχόμαστε το νέο ξεκίνημά τους να λειτουργήσει ως αφορμή αναζήτησης και κατάκτησης εκείνων των στοιχείων που θα τους καταστήσουν άξιους και ικανούς, ως άτομα και ως ενεργά μέλη της κοινωνίας.

Στους υποψηφίους μας, οι οποίοι δεν συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες επιτυχόντων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, ευχόμαστε, επίσης, καλό ξεκίνημα στη, μετά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, περίοδο της ζωής τους και το ξεκίνημα αυτό να λειτουργήσει και γι αυτούς ως αφορμή αναζήτησης και κατάκτησης στοιχείων, ή, γιατί όχι, επαναπροσδιορισμού στόχων και επιλογών, ώστε να αποκτήσουν όλα εκείνα τα εφόδια που θα τους κάνουν άξιους και ικανούς, ως άτομα και ως ενεργά μέλη της κοινωνίας.

Συγχαίρουμε, επίσης, τους γονείς και τις οικογένειες των υποψηφίων μας, οι οποίοι στήριξαν και στηρίζουν την προσπάθεια και τις επιλογές των παιδιών τους.

Τους ευχαριστούμε για την ?κατά μόνας? ή και οργανωμένη, μέσα από τους Συλλόγους/Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων, ουσιαστική συνδρομή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία και προσδοκούμε στη συνέχισή της.

Συγχαίρουμε τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι:

  • ασκούν το παιδαγωγικό/διδακτικό λειτούργημά τους με αίσθημα ευθύνης, ευαισθησία και σεβασμό στα «δυνατά» και «αδύνατα» σημεία των μαθητών τους,
  • επιδιώκουν δημιουργική συνεργασία με μαθητές, γονείς, φορείς και
  • συμβάλλουν, λόγω και έργω, ως φορείς του εκπαιδευτικού συστήματος, «στην ολόπλευρη αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοσωματικών δυνάμεων των μαθητών, ώστε, ανεξάρτητα από φύλο και καταγωγή, να έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες και να ζήσουν δημιουργικά» (Ν.1566/1985, άρθρο 1 ΦΕΚ 167 τ.Α΄/30-09-1985)

Τέλος, όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί, αυτού εδώ του τόπου, σήμερα, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, έχοντας κάνει ήδη τον απολογισμό μας για το σχολικό έτος που έληξε και τον προγραμματισμό μας για το νέο σχολικό έτος, δεσμευόμαστε ενώπιόν σας, μαθητών, γονέων και τοπικής κοινωνίας, να συνεχίσουμε να υπηρετούμε την εκπαίδευση, λόγω και έργω, με ήθος, συνέπεια και σεβασμό.

Καλή σχολική χρονιά

Πρόοδο και προκοπή στα παιδιά μας.

 

Η Διευθύντρια της Δ.Δ.Ε. Καστοριάς

Στέλλα Κ. Τέγου - Στεργιοπούλου

 

Συνημμένα:
Download this file (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.doc)ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.doc[ ]38 kB