ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση οικονομικής προσφοράς σχετικά με την 4/ήμερη εκδρομή της Γ΄ Λυκείου στην ΑΘΗΝΑ .

Σχετ:       Υ.Α. 20883/ΓΔ4/2020 (ΦΕΚ 456 τ. Β΄/13-02-2020) με θέμα «Εκδρομές-Εκπαιδευτικές επισκέψεις και μετακινήσεις μαθητών και μαθητριών Δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας»

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Α  Λ  Ο  Υ  Μ  Ε

Γραφεία Γενικού Τουρισμού με ειδικό σήμα και άδεια λειτουργίας από τον ΕΟΤ σε ισχύ,

να καταθέσουν στο 3ο ΓΕΛ Καστοριάς (Καραβαγγέλη 3 Καστοριάς, Τ.Κ. 52100, τηλ. 24670-22141, υπόψη κ. Παπαδόπουλου Αναστάσιου) σφραγισμένη προσφορά με υπεύθυνη δήλωση ότι το πρακτορείο διαθέτει ειδικό σήμα λειτουργίας το οποίο βρίσκεται σε ισχύ , άδεια λειτουργίας από τον ΕΟΤ, και με την αναγραφή του ειδικού αριθμού, ασφάλιση αστικής ευθύνης και όλα τα απαραίτητα πρωτότυπα πιστοποιητικά όπως προβλέπει η νομοθεσία, μέχρι την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022, ώρα 12:00 το μεσημέρι. Εκπρόθεσμες προσφορές δεν θα ληφθούν υπόψη.

Οι προσφορές μπορούν να υποβληθούν με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο, ή ταχυδρομικά, αρκεί να διασφαλιστεί ότι θα έχουν παραληφθεί από το 3ο ΓΕΛ Καστοριάς μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία και ώρα. Οι προσφορές θα παραληφθούν από τον διευθυντή, ο οποίος θα ορίσει επιτροπή καθηγητών, αντιπροσώπων των μαθητών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, και παρουσία των εκπροσώπων των πρακτορείων εάν επιθυμούν, όπως προβλέπει ο νόμος, για να αξιολογηθούν και θα επιλεγεί το ταξιδιωτικό γραφείο σύμφωνα με το συμφέρον,  την ασφάλεια των μαθητών,  αλλά και την ποιότητα δεδομένων της εκδρομής.

Για τη σύνταξη της προσφοράς αυτής, σας ενημερώνουμε τα εξής:                               

  1. Προορισμός διεξαγωγής της εκδρομής: ΑΘΗΝΑ, (3) τρείς διανυκτερεύσεις .
  2. Χρονική διάρκεια μετακίνησης: τέσσερις 04 ημέρες, 03 διανυκτερεύσεις, από ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 έως ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022.
  3. Αναχώρηση: Από Καστοριά ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022, με λεωφορείο οδικώς ΑΘΗΝΑ.
  4. Επιστροφή: ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 με λεωφορείο οδικώς στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ από ΑΘΗΝΑ
  5. Αριθμός μετακινουμένων: ΤΡΙΑΝΤΑ ΔΥΟ (32) +/- (3) μαθητές και τέσσερείς (4) συνοδοί καθηγητές.

Επίσης:

  • Να αναφέρεται οπωσδήποτε στην προσφορά σας το όνομα και η κατηγορία του ξενοδοχείου που θα φιλοξενήσει τους μετακινούμενους.

Για κάθε προσφορά πρέπει να είναι δεδομένη η διαθεσιμότητα των ξενοδοχείων που υπάρχουν στην προσφορά διότι αλλαγή ξενοδοχείου εκ των υστέρων θα επιφέρει και ματαίωση της εκδρομής και ρήτρα αποζημίωσης.

  • Τα δωμάτια για τους μαθητές να είναι δίκλινα - τρίκλινα και για τους συνοδούς εκπαιδευτικούς  μονόκλινα.
  • Η φιλοξενία των μετακινουμένων να περιλαμβάνει καθημερινή ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο, πρόγευμα και γεύμα ή δείπνο κατά επιλογή των εκδρομέων. Εάν η ώρα αναχώρησης δεν επιτρέψει στους μετακινούμενους να δειπνήσουν, θα πρέπει να τους παρασχεθεί συσκευασμένο φαγητό. Να αναγράφεται ο τύπος των γευμάτων / δείπνων (μενού, μπουφές).
  • Το ημερήσιο πολιτιστικό ή άλλο πρόγραμμα των μετακινουμένων (περιηγήσεων, ξεναγήσεων, εκδηλώσεων κλπ.) σέ διάφορες περιοχές καθ? όλη την διάρκεια του 24ωρου και χωρίς χρονικούς και χιλιομετρικούς περιορισμούς θα καλύπτεται από το λεωφορείο και έμπειρο οδηγό που θα είναι στην διάθεση των εκδρομέων σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής. Το λεωφορείο θα πρέπει να είναι απαραιτήτως σε ένα επίπεδο (όχι διώροφο), να διαθέτει κλιματισμό, μικροφωνική εγκατάσταση, φαρμακείο, ζώνες ασφαλείας και να πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις κυκλοφορίας. Πρέπει να προσκομισθούν στο σχολείο ασφαλιστήρια συμβόλαια του λεωφορείου, φωτοαντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας, όπου και να φαίνεται υποχρεωτικά αν υπάρχει σχετικός έλεγχος από ΚΤΕΟ. Στο φάκελο της προσφοράς θα υπάρχει φωτοαντίγραφο της άδειας λειτουργίας γραφείου γενικού τουρισμού του ενδιαφερομένου.
  • Καθ? όλη τη διάρκεια της εκδρομής θα πρέπει να υπάρχει διαθέσιμος ξεναγός, και υπεύθυνος του πρακτορείου.
  • Οι οδηγοί των λεωφορείων θα πρέπει να έχουν σε ισχύ όλα τα απαραίτητα έγγραφα και παραστατικά (Δίπλωμα οδήγησης, ρεπό κατά την εβδομάδα μετακίνησης κλπ.) και τα οποία θα επιδεικνύονται κατά τον πρωινό έλεγχο πριν την αναχώρηση στα αρμόδια όργανα (Τροχαία).
  • Είναι υποχρεωτική η επαγγελματική ασφάλιση αστικής ευθύνης και η Ασφάλιση Ευθύνης Διοργανωτή, για τις οποίες θα ελεγχθεί η εγκυρότητα από τον ΗΑΤΤΑ, καθώς και η ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ όλων, (μαθητών - καθηγητών), που καλύπτει όλα τα έξοδα σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας ή θετικότητας COVID
  • Σε περίπτωση αντικατάστασης συνοδών καθηγητών, εξαιτίας κωλύματος συμμετοχής τους για λόγους υγείας των ιδίων ή στενού συγγενή τους, να μην υπάρχει περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση (στην αλλαγή ονόματος στα εισιτήρια, στις κρατήσεις ξενοδοχείων κλπ).
  • Στην περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής λόγω μη συμμετοχής μαθητών ή μη έγκρισης της εκδρομής ή άλλων λόγων ανωτέρας βίας κάθε καταβληθέν ποσό επιστρέφεται στους συμμετέχοντες μαθητές και συνοδούς.
  • Σε περίπτωση αφερεγγυότητας ή πτώχευσης του τουριστικού γραφείου να παράσχετε κάλυψη, πέραν των άλλων αξιώσεων, της υποχρέωσης ολοκλήρωσης του συμφωνημένου προγράμματος, της επιστροφής των καταβληθέντων και του επαναπατρισμού των συνοδών καθηγητών και των μαθητών που συμμετέχουν στην εκδρομή. Για την περίπτωση αφερεγγυότητας ή πτώχευσης, στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο θα πρέπει να αναφέρεται και  ο τρόπος άμεσης καταβολής των εξόδων επαναπατρισμού.  
  • Σε περίπτωση ακύρωσης, αναβολής ή μεταβολής δρομολογίου, να εξασφαλίζεται -χωρίς επιπλέον κόστος- η διαμονή, διατροφή και, τελικά, η μεταφορά των συμμετεχόντων στον τόπο προορισμού τους.
  • Στην τιμή να συμπεριλαμβάνεται και ο Φ.Π.Α.
  • Πέραν του οικονομικού κόστους κατά μαθητή, πρέπει να προσδιορίζεται με ακρίβεια κάθε επιπλέον χρέωση (π.χ. μουσεία) που θα απαιτηθεί για την εκτέλεση του προγράμματος.
  • Δέσμευση του γραφείου Γενικού τουρισμού για την έκδοση ατομικής απόδειξης για κάθε μαθητή ως προϋπόθεση καταβολής των χρημάτων.

Το πρακτορείο που θα επιλεγεί θα ενημερωθεί με τηλεφωνική επικοινωνία.

Η παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς.

 

 

Ο  Δ/ΝΤΗΣ

                                                                                                     

                                                                                                         Παπαδόπουλος Αναστάσιος