Σας ενημερώνουμε ότι ο 8ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου των σχολείων της Π.Ε. Καστοριάς θα διεξαχθεί κανονικά την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Γυμνασίου Καστοριάς, στις 9: 00 π.μ. Ο διαγωνισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεσημέρι της ίδιας μέρας. Τη διαδικασία μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς, καθηγητές, μαθητές και όσοι το επιθυμούν.

Έχουν δηλώσει συμμετοχή 55 μαθητές από όλα σχεδόν τα Γυμνάσια της Π.Ε. της Καστοριάς. Καλούμε όλους τους μαθητές που δήλωσαν συμμετοχή να προσέλθουν εγκαίρως και να παραμείνουν σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τρία επίπεδα δυσκολίας. Στο Β επίπεδο θα προκριθούν οι 30 πρώτοι μαθητές. Με βάση το άθροισμα της βαθμολογίας των Α και Β επιπέδων θα προκριθούν στο Γ επίπεδο οι δέκα πρώτοι. Για την ανάδειξη του τελικού νικητή θα συνυπολογιστεί η βαθμολογία όλων των επιπέδων αναλογικά. Οι διαγωνιζόμενοι θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή φιλολόγων, μελών του ΣΦΚ.

 

Οι τρεις πρώτοι που θα επιτύχουν στις δοκιμασίες όλων των επιπέδων και θα λάβουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα λάβουν δώρα τεχνολογίας

(ο 1oς τάμπλετ, ο 2ος εξωτερικό σκληρό δίσκο και ο 3ος smartwatch), ενώ όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν αναμνηστικά δώρα ( τετράδια και στιλό). Μάλιστα οι δέκα πρώτοι του τελικού επιπέδου θα προκριθούν και θα διαγωνιστούν στον 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ορθογραφίας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020 στη Φλώρινα.