ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  KAI ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡ. Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΓΕΛ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ

 

 

Νεστόριο: 10-02-2020

Αρ. Πρωτ.: Φ23/ 81

 

Ταχ.  Δ/νση :  Νεστόριο Τ.Κ. 52051

Τηλέφωνο - Φαξ :  24670 31214

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες : Παπαθανασίου Ελένη

 

 

Προς:                

 

 

ΠΡΟΣ:     Δ.Δ.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 

Κοινοποίηση: 

 

ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

         

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση οικονομικής προσφοράς σχετικά με μετάβαση, διαμονή και επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών συνοδών προς Ξάνθη ? Κομοτηνή - Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εκδρομής της Γ Λυκείου και εκπαιδευτικής  επίσκεψης της Α και B  Λυκείου.

Σχετ:       α) Υ.Α. 33120/ΓΔ4/6-3-2017 (ΦΕΚ 681 τ. Β΄/06-03-2017) με θέμα «Εκδρομές-Εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών Δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας»

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Α  Λ  Ο  Υ  Μ  Ε

Γραφεία Γενικού Τουρισμού με ειδικό σήμα και άδεια λειτουργίας από τον ΕΟΤ σε ισχύ,

να καταθέσουν στο ΓΕΛ Νεστορίου (Νεστόριο Τ.Κ. 52051, τηλ. 24670-31214, υπόψη κ. Παπαθανασίου Ελένης) σφραγισμένη προσφορά με υπεύθυνη δήλωση ότι το πρακτορείο διαθέτει ειδικό σήμα λειτουργίας, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ, άδεια λειτουργίας από τον ΕΟΤ, φωτοτυπία του συμβολαίου, με την αναγραφή του ειδικού αριθμού και τα πρωτότυπα παραστατικά ασφάλισης αστικής ευθύνης, όπως προβλέπει η νομοθεσία, μέχρι την Δευτέρα  17  Φεβρουαρίου 2020, ώρα 12:00 το μεσημέρι. Εκπρόθεσμες προσφορές δεν θα ληφθούν υπόψη.

Οι προσφορές μπορούν να υποβληθούν με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο, ή ταχυδρομικά, αρκεί να διασφαλιστεί ότι θα έχουν παραληφθεί από το ΓΕΛ Νεστορίου μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία και ώρα. Οι προσφορές θα παραληφθούν από την διευθύντρια, η οποία θα ορίσει επιτροπή καθηγητών, αντιπροσώπων των μαθητών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, όπως προβλέπει ο νόμος, για να αξιολογήσει και να επιλέξει το ταξιδιωτικό γραφείο σύμφωνα με το συμφέρον,  την ασφάλεια των μαθητών αλλά και την ποιότητα δεδομένων της εκδρομής.

Για τη σύνταξη της προσφοράς αυτής, σας ενημερώνουμε τα εξής:                               

 1. Τόπος, χρόνος διεξαγωγής της εκδρομής: Ξάνθη ? Κομοτηνή - Αλεξανδρούπολη από Πέμπτη 12 Μαρτίου έως Κυριακή 15 Μαρτίου 2020.
 2. Χρονική διάρκεια μετακίνησης: Τέσσερις  04 ημέρες (03 διανυκτερεύσεις στην Ξάνθη)
 3. Αναχώρηση: Από Νεστόριο Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020.
 4. Επιστροφή: Στο Νεστόριο Κυριακή 15 Μαρτίου 2020.
 5. Αριθμός μετακινουμένων: είκοσι  (20) μαθητές (9 αγόρια ? 11 κορίτσια) και δυο  (2) συνοδοί καθηγητές.
 6. Τρόπος μεταφοράς των μαθητών: Οδικώς.

 

 • Να αναφέρεται οπωσδήποτε στην προσφορά σας το όνομα και η κατηγορία του ξενοδοχείου (3* ή 4*) που θα φιλοξενήσει τους μετακινούμενους. 
 • Τα δωμάτια για τους μαθητές να είναι δίκλινα ή τρίκλινα κατά βάση και για τους συνοδούς εκπαιδευτικούς μονόκλινα.
 • Η φιλοξενία των μετακινουμένων να περιλαμβάνει καθημερινά πρωινό.

Παρακαλούμε, επίσης, κατά τη σύνταξη της προσφοράς να λάβετε υπόψη σας και τα εξής: 

 • Το ημερήσιο πολιτιστικό ή άλλο πρόγραμμα των μετακινουμένων (περιηγήσεων, ξεναγήσεων, εκδηλώσεων κλπ.) τόσο στην Ξάνθη όσο και σε διάφορες περιοχές κατά την διαδρομή και καθ? όλη την διάρκεια του 24ωρου και χωρίς χρονικούς ή χιλιομετρικούς περιορισμούς θα καλύπτεται από το λεωφορείο και έμπειρο οδηγό που θα είναι στην διάθεση των εκδρομέων σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής.
 • Στην προσφορά θα αναφέρεται και η διάθεση ή όχι ξεναγών με έξοδα του πρακτορείου.
 • Το λεωφορείο θα πρέπει να διαθέτει κλιματισμό, μικροφωνική εγκατάσταση, φαρμακείο, ζώνες ασφαλείας και να πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις κυκλοφορίας. Πρέπει να προσκομισθούν στο σχολείο ασφαλιστήρια συμβόλαια του λεωφορείου, φωτοαντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας, όπου  να φαίνεται υποχρεωτικά αν υπάρχει σχετικός έλεγχος από ΚΤΕΟ. Στο φάκελο της προσφοράς να υπάρχει φωτοαντίγραφο της άδειας λειτουργίας γραφείου γενικού τουρισμού του ενδιαφερομένου.
 • Οι οδηγοί των λεωφορείων θα πρέπει να έχουν σε ισχύ όλα τα απαραίτητα έγγραφα και παραστατικά (Δίπλωμα οδήγησης, ρεπό κατά την εβδομάδα μετακίνησης κλπ.)  τα οποία θα επιδεικνύονται κατά τον πρωινό έλεγχο πριν από την αναχώρηση στα αρμόδια όργανα (Τροχαία).
 • Είναι υποχρεωτική η επαγγελματική ασφάλιση αστικής ευθύνης και η Ασφάλιση Ευθύνης Διοργανωτή, για τις οποίες θα ελεγχθεί η εγκυρότητα από τον ΗΑΤΤΑ.
 • Πρόσθετη ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση όλων, (μαθητών - καθηγητών), που καλύπτει τα έξοδα σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας (να περιλαμβάνεται στην προσφορά).
 • Στην περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής λόγω μη συμμετοχής μαθητών ή μη έγκρισης της εκδρομής ή άλλων λόγων ανωτέρας βίας κάθε καταβληθέν ποσό επιστρέφεται στους συμμετέχοντες μαθητές και συνοδούς.
 • Σε περίπτωση ακύρωσης, αναβολής ή μεταβολής δρομολογίου, να εξασφαλίζεται -χωρίς επιπλέον κόστος- η διαμονή, διατροφή και, τελικά, η μεταφορά των συμμετεχόντων στον τόπο προορισμού τους.
 • Στην τιμή να συμπεριλαμβάνεται και ο Φ.Π.Α.
 • Να αναφέρεται η τελική συνολική τιμή και η επιβάρυνση ανά άτομο.
 • Δέσμευση του γραφείου Γενικού τουρισμού για την έκδοση ατομικής απόδειξης για κάθε μαθητή ως προϋπόθεση καταβολής των χρημάτων.
 • Σημειώνουμε ότι οι προσφορές θα ανοιχτούν όπως προβλέπει ο νόμος ενώπιον επιτροπής καθηγητών, αντιπροσώπων των μαθητών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και με παρουσία των εκπροσώπων των πρακτορείων εάν επιθυμούν.

Το πρακτορείο που θα επιλεγεί θα ενημερωθεί με τηλεφωνική επικοινωνία.

Η παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς.

 

Η Διευθύντρια

Ελένη Ε. Παπαθανασίου