Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες,

          Σήμερα αρχίζει μια ακόμα σχολική χρονιά! Μια νέα σχολική χρονιά γεμάτη όνειρα, φιλοδοξίες, επιθυμία για έργο και αληθινή πρόοδο! Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που ξεκινάω τη συνεργασία μου μαζί σας από τη θέση της Διευθύντριας Διεύθυνσης της Δ.Ε. Καστοριάς με τις καλύτερες προϋποθέσεις και πάντα με δημιουργική διάθεση.

Ευχή και προσδοκία όλων μας είναι η νέα αυτή χρονιά να είναι αποδοτική, ευχάριστη και πετυχημένη, βάζοντας ο καθένας και η καθεμιά από εμάς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, το δικό του λιθαράκι για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Κοινή μας επιθυμία η βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές που οι γονείς εμπιστεύονται στα χέρια μας για να τους μεταλαμπαδεύσουμε γνώσεις, ιδανικά και αξίες. Καλούμαστε φέτος να αξιοποιήσουμε τους νέους θεσμούς του Παιδαγωγικού συμβούλου –Μέντορα, του Ενδοσχολικού Συντονιστή καθώς και τους Εκπαιδευτικούς Ομίλους μαθητών, που προτείνει το Υπουργείο.

Όλοι μαζί θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ξεπεράσουμε κάθε αδυναμία και να βελτιωθούμε περισσότερο!

Αγαπητά μας παιδιά,

Το σχολείο, σας παρέχει πολλές ευκαιρίες για να αποκτήσετε γνώσεις και δεξιότητες, για να αναπτύξετε την προσωπικότητά σας και παράλληλα να καλλιεργήσετε το πνεύμα σας. Εκμεταλλευτείτε αυτές τις ευκαιρίες και θέστε στόχους.

Προσπαθήστε να λειτουργείτε σωστά, μέσα στο πλαίσιο των νόμων και των κανονισμών, μακριά από βίαιες συμπεριφορές και εκφοβισμούς, σεβόμενοι τον άνθρωπο και τις ανθρώπινες σχέσεις.