Σχετ.: το με αρ. πρωτ. 46567/Δ7/20-04-2022 εισερχόμενο έγγραφο του οικείου Υπουργείου.

Απαντώντας στην από 09/06/2021 αίτηση του φορέα «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» που αφορά σε αίτημα έγκρισης διεξαγωγής του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο «Βιώσιμη τροφή-Βιώσιμος πλανήτης. Γίνε η ΑΡΧΗ!», σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 21/19-04-2022 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίνουμε τη διεξαγωγή του εν λόγω διαγωνισμού ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές/τριες Ε? και Στ? δημοτικού, και όλων των τάξεων γυμνασίου και κάθε τύπου λυκείου, γενικής εκπαίδευσης, όλης της χώρας, για το σχολικό έτος 2021-2022.
Ο εν λόγω διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί, εφόσον τηρηθούν απαρέγκλιτα οι οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την προστασία από τον κορωνοϊό COVID-19 και, επιπλέον, με τις εξής προϋποθέσεις: 1. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στον εν λόγω διαγωνισμό να είναι προαιρετική, να πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων και Διδασκουσών και με γνώμονα τη μη παρακώλυση του σχολικού προγράμματος.
2. Να έχει προηγηθεί ενημέρωση των μαθητών/τριών και των γονέων/κηδεμόνων τους σε ό, τι αφορά τον συγκεκριμένο μαθητικό διαγωνισμό και να έχει εξασφαλιστεί η ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση αυτών, έχοντας υπόψη ότι η συμμετοχή των παιδιών τους δεν είναι υποχρεωτική.