Σχετ.: το με αρ. πρωτ. 142695/Δ2/08-11-2021 εισερχόμενο έγγραφο του οικείου Υπουργείου

Απαντώντας στο από 24-06-2021 έγγραφό σας και λαμβάνοντας υπόψη το με αρ. 60/04-11-2021 απόσπασμα πρακτικού του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνεται η διεξαγωγή του «4ου Διαγωνισμού Γρίφων Μαθηματικών και Λογικής» που απευθύνεται σε μαθητές/τριες όλων των τάξεων των Δημοσίων και Ιδιωτικών Γυμνασίων και Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων όλης της χώρας, για το σχολικό έτος 2021-2022, με ατομικές συμμετοχές των μαθητών /τριών (και όχι με συμμετοχές σχολείων).
Επισημαίνεται ότι η υλοποίηση του εν λόγω Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την προστασία από τον κορωνοϊό-COVID 19 και σύμφωνα με τις εξής προϋποθέσεις
:

1) Η γνωστοποίηση και η διάχυση δημοσιότητας σχετικά με τον εν λόγω διαγωνισμό δύναται να γίνει με τρόπο θεμιτό και πρόσφορο (π.χ. μέσω της ιστοθέσης των εκπαιδευτηρίων).
2) Η συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών (Γυμνασίων και Λυκείων) στον διαγωνισμό να είναι προαιρετική, υποβάλλοντας ο καθένας, στην περίπτωση που επιθυμεί να συμμετάσχει, χωριστά τη δική του ατομική συμμετοχή με ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων του.
3) Οι γονείς ή οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών να έχουν ενημερωθεί και να εκφράσουν τη σύμφωνη γνώμη τους για τη συμμετοχή των παιδιών στο διαγωνισμό καθώς και για τους όρους και τις προϋποθέσεις διεξαγωγής διαγωνισμού του.