Απαντώντας στο αίτημα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) και λαμβάνοντας υπόψη το με αρ. πρ. 56/21-10-2021 Απόσπασμα Πρακτικού του Δ.Σ. του ΙΕΠ, σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνουμε την υλοποίηση των κάτωθι εκπαιδευτικών δράσεων για το σχολικό έτος 2021-22:
1) «5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός στη Στατιστική», ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές/τριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.
2) Πρόγραμμα των εκπαιδευτικών επισκέψεων στην ΕΛΣΤΑΤ, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ε΄-Στ΄ τάξεων Δημοτικού) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

Οι εγγραφές των ομάδων ξεκινούν στις 20 Οκτωβρίου 2021 και ολοκληρώνονται στις 23 Ιανουαρίου 2022. Περισσότερες πληροφορίες, όπως για τις εγγραφές, το χρονοδιάγραμμα και τους κανόνες, τόσο του Πανελλήνιου, όσο και του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού στη Στατιστική, είναι διαθέσιμες στον ακόλουθο σύνδεσμο:http://www.statistics.gr/el/statistics-competition-2022. Επίσης, οι συμμετέχουσες ομάδες μπορούν να αποστέλλουν τυχόν ερωτήσεις τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκπαιδευτικές επισκέψεις στην ΕΛΣΤΑΤ είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ για τη Στατιστική Παιδεία: http://www.statistics.gr/el/edu. Οι ενδιαφερόμενοι/ες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΛΣΤΑΤ θα πρέπει να υποβάλλουν το αίτημά τους στη σχετική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που βρίσκεται στο σύνδεσμο: http://www.statistics.gr/el/edu-programs-participation.