Σχετικό έγγραφο: το με αρ.πρ. 128732/Δ2/11-10-2021 εισερχόμενο έγγραφο του ΥΠΑΙΘ..

Απαντώντας στο από 22/06/2021 αίτημα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σχετικά με την έγκριση του Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο: «Μοριάς ΄21» και σχετικά με το αντικείμενο του θέματος, σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 53/07-10-2021 του Ι.Ε.Π., εγκρίνουμε τον ανωτέρω μαθητικό διαγωνισμό, ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές/τριες των Ε? και ΣΤ΄ τάξεων Δημοτικού και Α?, Β? και Γ? τάξεων Γυμνασίου, των σχολείων της Ελλάδας και των Ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, για το σχολικό έτος 2021-22, υπό τις εξής προϋποθέσεις:
1. Η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στις ως άνω δράσεις να είναι προαιρετική για τους/τις μαθητές/τριες και να πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων και Διδασκουσών, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία για τις σχολικές δράσεις στο πλαίσιο της σχολικής ζωής. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η μη παρακώλυση του σχολικού προγράμματος και η ασφάλεια των μαθητών/μαθητριών.
2. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στις εν λόγω δράσεις να γίνεται με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.