Σας γνωστοποιούμε ότι ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «eκπ@ιδευτικός κύκλος» σε συνεργασία με το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Α.Μ.Θ. προκηρύσσει για το σχολικό έτος 2021-2022 τον 10ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης».
Ο Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης» το σχολ. έτος 2012-13. Το 2014 συμπεριλήφθηκε η διοργάνωσή του στο καταστατικό του ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «eκπ@ιδευτικός κύκλος» και πήρε σχετική έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας (ΥΠ.Π.Ε.Θ./157802/Γ2/02-10-2014). Ο διαγωνισμός διοργανώνεται αδιάλειπτα μέχρι σήμερα από το 2012. ΄Εως σήμερα έχουν παραληφθεί και αξιολογηθεί περίπου έξι χιλιάδες κείμενα, ποιήματα και πεζογραφήματα μαθητών και μαθητριών Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων από όλη σχεδόν τη χώρα, καθώς και από ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού (πχ. Αλβανία, Γερμανία, Κονγκό, Αιθιοπία, Νότιος Αφρική, Κύπρος, ΗΠΑ).
Ο Γρηγόρης Πεντζίκης (1945-2012) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και έζησε στη Δράμα,όπου δίδαξε ως φιλόλογος καθηγητής. Έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές, δοκίμια κριτικής, βιβλία, ενώ λογοτεχνικά και κριτικά του κείμενα έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Βιογραφικά και λοιπά στοιχεία του έργου του παρέχονται στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού:
http://educircle.gr/pentzikis/ Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.