Σχετικό έγγραφο: το με αρ. πρ.170660/Δ2/01-03-2021 εισερχόμενο έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Απαντώντας στο από 16-12-2021 αίτημά σας και σχετικά με το αντικείμενο του θέματος, σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 10/25-02-2021 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίνεται η υλοποίηση του Μαθητικού Συνεδρίου των σχολείων του δικτύου «Σχολεία πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου EPAS» με τίτλο «Ζω, συναισθάνομαι, δρω. Γιορτάζω την ημέρα της Ευρώπης, γιορτάζω τα 40 χρόνια της Ελλάδας στην ΕΕ, απολαμβάνω ως πολίτης τα οφέλη της ΕΕ», το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021 και απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Α΄, Β΄, και Γ΄ Λυκείου, των σχολείων-πρέσβεων του Ευρωπαϊκού Kοινοβουλίου, EPAS, της επικράτειας, για το σχολικό έτος
2020-21,
υπό τις εξής προϋποθέσεις:
1. Η συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών στο εν λόγω πρόγραμμα να είναι προαιρετική και να πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης και του Συλλόγου διδασκόντων και Διδασκουσών, σύμφωνα με τους όρους και τις  προϋποθέσεις που ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία για τις διδακτικές/εκπαιδευτικές επισκέψεις και εκπαιδευτικές εκδρομές. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η μη παρακώλυση του σχολικού προγράμματος και η ασφάλεια των μαθητών/μαθητριών.
2. Η συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα να γίνεται με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.
3. Να τηρείται το θεσμικό πλαίσιο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων μαθητών/μαθητριών, εκπαιδευτικών και γονέων/κηδεμόνων, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, και να μην επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η βιντεοσκόπηση και η μαγνητοφώνηση μαθητών και μαθητριών.