Απαντώντας στο αριθμ. 66311/Δ4/8-6-2021/ΥΠΑΙΘ/ΚΠ έγγραφο του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κορυδαλλού σχετικά με την διεξαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Digital Resistance: Εργαστήριο Ταυτοποίησης Ψευδών Ειδήσεων» για το σχολικό έτος 2021-2022 και λαμβάνοντας υπόψη την αριθμ. 17631/18-10-2021 γνωμοδότηση του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π (σύμφωνα με το αριθμ. 55/14-10-2021 Απόσπασμα Πρακτικού) σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Digital Resistance: Εργαστήριο Ταυτοποίησης Ψευδών ειδήσεων» που υλοποιείται από το 1ο ΕΠΑ.Λ. ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ.
Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές/ήτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνασίων, Γενικών & Επαγγελματικών Λυκείων) όλης της χώρας και υλοποιείται από τους/τις εκπαιδευτικούς λαμβάνοντας υπόψη τους διάφορους τύπους παραπληροφόρησης που αναφέρονται στο
Εγχειρίδιο Digital Resistance το οποίο επίσης περιλαμβάνει αναλυτική περιγραφή καθώς και τρόπο υλοποίησης και αξιολόγησης του προγράμματος.
Το παραπάνω εγχειρίδιο δημιουργήθηκε με βασικούς άξονες το πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον δημοκρατικό πολιτισμό και το πλαίσιο ανάπτυξης ψηφιακών ικανοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια του έργου Digital Resistance μέσω του κοινού προγράμματος
DISCO (Democratic and Inclusive School Culture in Operation).
Το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που διεξάγεται για πρώτη φορά για το σχολικό έτος 2021 ? 2022, μπορεί να υλοποιηθεί οποιαδήποτε περίοδο της σχολικής χρονιάς χωρίς κόστος συμμετοχής για τους/τις μαθητές/-ήτριες. Η  αξιολόγηση του προγράμματος γίνεται με τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου από τους/τις μαθητές/-ήτριες και τους/τις εκπαιδευτικούς.