Έναρξη: Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

 

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης διοργανώνει έναν κύκλο διαδικτυακών διαλέξεων με τίτλο «Η φιλοσοφία στην εποχή της κρίσης», που συντονίζει η Ελένη Γερούση, Δρ Φιλοσοφίας (ΑΠΘ).

Οι ομιλητές και οι ομιλήτριες θα προσεγγίσουν με φιλοσοφική ματιά κρίσιμα θέματα της εποχής μας, μιας εποχής μεταβατικής. Η παρακολούθηση των διαλέξεων δεν προϋποθέτει εξοικείωση με τις φιλοσοφικές έννοιες, καθώς βασικός σκοπός του εγχειρήματος είναι να φανεί ότι η φιλοσοφία δεν είναι μια πνευματική δραστηριότητα που αφορά μόνο τους ακαδημαϊκούς, αλλά αποτελεί μια συνολική ερμηνευτική πρόταση για τον κόσμο, βοηθώντας μας να αντιληφθούμε τη θέση μας σε αυτόν.

Οι διαλέξεις στοχεύουν στην καλλιέργεια της κριτικής προσέγγισης στα σύγχρονα ζητήματα και στη γόνιμη ανταλλαγή ιδεών. Ακόμη, φιλοδοξία του κύκλου διαλέξεων είναι να εμπνεύσει όσους και όσες ενδιαφέρονται για τη φιλοσοφία να αναπτύξουν περαιτέρω το ενδιαφέρον τους γι? αυτή.

Έχουν προσκληθεί οι εξής:

Βαβούρας Ηλίας (Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Φιλοσοφίας), Βάκη Φωτεινή (Επίκουρη Καθηγήτρια Ιστορίας της Φιλοσοφίας), Γρόλλιος Βασίλης (Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Φιλοσοφίας), Δεληβογιατζής Σωκράτης (Καθηγητής Φιλοσοφίας), Καβάλα Μαρία (Επίκουρη Καθηγήτρια της Ιστορίας των Αποκλεισμών και των Διακρίσεων), Καλοκαιρινού Ελένη (Καθηγήτρια Φιλοσοφίας), Κιουπκιολής Αλέξανδρος (Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Θεωρίας) και Στυλιανού Άρης (Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας).

Δύο φορές τον μήνα και για τέσσερις μήνες, και ώρες 7-9 μ.μ., το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει διαδικτυακά ενδιαφέρουσες ομιλίες και να συζητήσει με τους/τις ομιλητές/τριες θέτοντας ερωτήσεις.

Όσοι/ες ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://minedu-secondary.webex.com/meet/elegerousi