Εκτύπωση
Κατηγορία: Μεταθέσεις

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,στο πλαίσιοτης διαδικασίας διενέργειαςτων μεταθέσεων κατά το σχολικό έτος 2020-2021, κ α λ ε ί τους εκπαιδευτικούς Β/θμιας Εκπαίδευσης να υποβάλουν αιτήσεις μετάθεσης μετα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις ακόλουθεςκατηγορίες:

α)σε Κ.Ε.Σ.Υ. για τις θέσεις εξειδίκευσης στη συμβουλευτικήστονεπαγγελματικόπροσανατολισμό

β)σε Κ.Ε.Σ.Υ. καισεπεριοχές μετάθεσης για τηνΕ.Α.Ε.

γ) σε Μουσικά Σχολεία

δ) σε Καλλιτεχνικά Σχολείαε) σε Πειραματικά Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

στ) από περιοχή σε περιοχή μετάθεσης καιζ)αμοιβαίεςαπό περιοχή σε περιοχή μετάθεσης.

1.ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ

1.1 Υποβολή

Οι αιτήσεις υποβάλλονται, από 04-11-2020 έως 17-11-2020 και ώρα 15:00, μέσω του Online Συστήματος Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτικών και Υποβολής Αιτήσεων Μεταθέσεων (https://teachers.minedu.gov.gr), με τον τρόπο που ορίζεται στην παρ. 2.1.1. του παρόντος κεφαλαίου.

Η παραπάνω προθεσμία είναι αποκλειστικήκαι ισχύει για όλες τις κατηγορίες μεταθέσεων,εκτός από τις αμοιβαίες για τις οποίες η αίτηση υποβάλλεται μέσα σε 15 ημέρες από την ανακοίνωση των μεταθέσεων.

Μέσα στην ίδια προθεσμία υποβάλλονται και οι αιτήσεις οριστικής τοποθέτησης και βελτίωσης,χωρίς να αναγράφονται προτιμήσεις συγκεκριμένων σχολείων.

Με ευθύνη των Διευθύνσεων, άπαντες οιεκπαιδευτικοί που δεν έχουντοποθετηθεί οριστικά σε σχολική μονάδα υποχρεούνται να υποβάλουν αίτηση τοποθέτησης. Αίτηση υποβάλλουν και οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν συμπληρώσει πλήρες έτος στην περιοχή οργανικής τους θέσης, καθώς καιοι εκπαιδευτικοί χωρίς οργανική θέση που υπηρετούνμε θητείακαι παράταση αυτής σε Πρότυπα καιΠειραματικά Σχολεία,σύμφωνα με τις παρ. 4 και 5 του άρθ. 62 του ν. 4692/2020 (111Α ?), όπως συμπληρώθηκε με τον ν. 4713/2020 (147Α ?).

1.2.Ανάκληση

α) Ανάκλησητης αίτησης μετάθεσηςμπορεί να γίνει μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος μέχρι 31-12-2020 και ώρα 15:00, οπότε και θα απενεργοποιηθεί η δυνατότητα αυτήστο ηλεκτρονικό σύστημα.Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση ανάκλησης,η αίτηση θεωρείται άκυρη και δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να υποβληθεί εκ νέου.

β)Ανάκληση μετάθεσης δεν προβλέπεται από τις κείμενες διατάξειςκαιεπομένως οι αιτήσεις ανάκλησηςμετάθεσης δεν γίνονται δεκτές.

Εμφανίσεις: 343