Σε συνέχεια των Φ251/41145/Α5/27-3-2020 και Φ251/ 41148 Α5/27-3-2020 εγκυκλίων μας σχετικά με την εξ αποστάσεως υποβολή της Αίτησης-Δήλωσης (ΑΔ) για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ είτε με το Νέο είτε με το Παλαιό σύστημα, παρακαλούμε για τα ακόλουθα:


1. Η ΑΔ απεστάλη (μέχρι τις 9 Απριλίου) από τους/τις υποψηφίους και ήδη έχει καταχωριστεί στο ΠΣ myschool (μέχρι τις 29 Απριλίου) από τα Λύκεια. Μετά την ηλεκτρονική καταχώριση στο Λύκειο, από το πληροφοριακό σύστημα myschool εκτυπώνονται δύο αντίγραφα. Οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει να κληθούν να προσέλθουν αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο και να ελέγξουν την ορθότητα των στοιχείων και ότι αυτά πράγματι ανταποκρίνονται στις επιθυμίες τους, να υπογράψουν και στα δύο αντίγραφα και να παραλάβουν το ένα, το οποίο και φυλάσσουν μέχρι το τέλος των εξετάσεων. Το δεύτερο υπογεγραμμένο αντίγραφο φυλάσσεται στο Λύκειο κατάθεσης. Η ανωτέρω διαδικασία θα γίνει από την Πέμπτη 7 Μαΐου μέχρι και την Πέμπτη 14 Μαΐου ξεκινώντας με τους αποφοίτους. Παρακαλούνται οι (Υπο)Διευθυντές των Λυκείων να καλέσουν τους/τις υποψηφίους/ες για την ανωτέρω διαδικασία και να τους/τις ενημερώσουν ότι αν δεν προβούν στην επιβεβαίωση της Αίτησης-Δήλωσής τους τότε αυτή δεν θα ληφθεί υπόψη.

 

Μετά την παρέλευση της ανωτέρω ημερομηνίας, εφόσον υπάρχουν υποψήφιοι/ες που έχουν υποβάλει ΑΔ για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις 2020 και δεν έχουν προσέλθει για τη διαδικασία επιβεβαίωσης, παρακαλούνται οι Διευθυντές των Λυκείων να αποστείλουν τα στοιχεία των εν λόγω υποψηφίων (ονομασία και κωδικός Λυκείου κατάθεσης ΑΔ, πλήρη ονομαστικά στοιχεία υποψηφίου και κωδικός υποψηφίου πανελλαδικών) σε μορφή ΠΙΝΑΚΑ (ΠΙΝΑΚΑΣ Α) με συνημμένες τις ΑΔ, στη Διεύθυνση Δ.Ε. που υπάγονται, προκειμένου οι Διευθύνσεις Δ.Ε. να διαβιβάσουν ηλεκτρονικά τα συγκεντρωτικά αυτά στοιχεία μέχρι την Παρασκευή 15 Μαΐου στην Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του ΥΠΑΙΘ, Τμήμα Α΄ στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..