Εκτύπωση
Κατηγορία: Μαθητικοί Διαγωνισμοί

Απαντώντας στο με αρ. πρωτ. 08/25-06-2019 έγγραφό σας και λαμβάνοντας υπόψη το με αρ. 29/18- 07-2019 απόσπασμα πρακτικού του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνεται η διεξαγωγή του Διαγωνισμού Ορθογραφίας του Συνδέσμου Φιλολόγων Καστοριάς, με προτεινόμενη ημερομηνία διεξαγωγής την 15η Μαρτίου 2020. Στόχος του εν λόγω διαγωνισμού, ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης Γυμνασίου των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, είναι η εξοικείωση με τον πλούτο και τη μοναδικότητα της ελληνικής γλώσσας και η συνειδητοποίηση της διαχρονικότητάς της. Η έγκριση δίδεται για το σχολικό έτος 2019-2020 υπό τις εξής προϋποθέσεις:


α) H συμμετοχή στον διαγωνισμό να είναι προαιρετική, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους/τις μαθητές/ήτριες και με τη σύμφωνη γνώμη των κηδεμόνων τους.
β) Ο φορέας διοργάνωσης να αναλάβει όλη τη διαδικασία υλοποίησης του διαγωνισμού, καθώς και την παροχή επαρκών οδηγιών προς τους/τις μαθητές/ήτριες ως προς τη διαδικασία διεξαγωγής του.
γ) Ο διαγωνισμός να μη συνδέεται με διαφημιστικούς και εμπορικούς σκοπούς.
δ) Η όλη διενέργεια του διαγωνισμού να γίνει σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων/-ουσών, καθώς και των πνευματικών τους δικαιωμάτων.
ε) Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί εκτός ωρολογίου προγράμματος.

Εμφανίσεις: 350