Απαντώντας στο από 03-01-2019 αίτημα της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ.) «Ροή» και λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πράξη 05/07-02-2019 του Δ.Σ.), σας γνωρίζουμε τα εξής: Εγκρίνεται για το σχολικό έτος 2018-2019 η διεξαγωγή του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ρητορικής Τέχνης με τίτλο «Μαθητές Αγορητές», ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές/τριες σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης και διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη στις 2 και 3 Μαρτίου 2019, με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:


1) Η συμμετοχή στον διαγωνισμό να μην συνδέεται με οικονομική επιβάρυνση των μαθητών/-τριών ή εκπαιδευτικών, το ύψος της οποίας δύναται να αποτελέσει λόγο αποκλεισμού ή διακρίσεων μεταξύ του μαθητικού ή εκπαιδευτικού πληθυσμού.
2) Η συμμετοχή των μαθητών/-τριών να γίνεται με την έγγραφη συναίνεση των γονέων και κηδεμόνων τους.

3) Η κοινοποίηση προς το Ι.Ε.Π. των αποτελεσμάτων, καθώς και του απολογισμού και των παιδαγωγικών ? διδακτικών συμπερασμάτων που προκύπτουν συνολικά από τη διενέργεια της δράσης.
4) Να μην υπάρχει τοποθέτηση προϊόντων στον ιστότοπο του συγκεκριμένου διαγωνισμού και να μη γίνεται διανομή οποιουδήποτε διαφημιστικού υλικού κατά τη διεξαγωγή των Αγώνων.


Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στον διαγωνισμό είναι προαιρετική και η μετακίνηση των μαθητών/-τριών θα γίνει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία.