Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού και το Ινστιτούτο των Μεξικανών στο Εξωτερικό (ΙΜΕ) προσκαλούν για πρώτη φορά σε συμμετοχή και από την Ελλάδα μαθητών ηλικίας από 6 έως 14 ετών (τάξεις από Α? Δημοτικού μέχρι και Β? Γυμνασίου) να συμμετάσχουν στον 21ο Διεθνή Διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής «ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΜΟΥ» 2017, με φετινό θέμα την πεταλούδα μονάρχη και καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων την 13η Οκτωβρίου 2017.
Τα παιδιά καλούνται να ζωγραφίσουν την πεταλούδα μονάρχη στο φυσικό της περιβάλλον, τα στάδια της ζωής της, την μετανάστευση της από τον Καναδά, τις ΗΠΑ και το Μεξικό, ή/και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στην πορεία και τον προορισμό της. Θα αναδειχθούν και θα βραβευτούν οι 12 καλύτερες ζωγραφιές και θα απονεμηθούν 50 ακόμα τιμητικές διακρίσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν μια περιοδεύουσα έκθεση που θα ξεκινήσει από την Πόλη του Μεξικού και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί και σε άλλες χώρες.
Οι 62 βραβευμένες ζωγραφιές θα συμπεριληφθούν στο έντυπο Ημερολόγιο 2018 του ΙΜΕ. Επισυνάπτονται στο παρόν αναλυτικά οι όροι συμμετοχής στο Διαγωνισμό στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.