Με εξαιρετική επιτυχία διεξήχθη από το πρωί της 29ης Μαρτίου έως και το πρωί της 31ης Μαρτίου 2016 η Λαμπαδηδρομία, κατά την οποία μαθητές ? λαμπαδηδρόμοι διέτρεξαν με τη Δάδα της Α΄ Μαθητιάδας Δυτικής Μακεδονίας την Περιφέρεια Καστοριάς. Σήμερα, Τρίτη 5 Απριλίου 2016, ολοκληρώνεται η Λαμπαδηδρομία στην Κοζάνη, όπου και θα διεξαχθεί η 1η Μαθητιάδα Δυτικής Μακεδονίας, στις 6 και 7 Απριλίου 2016.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης συμμετείχαν με ενθουσιασμό και ζήλο τόσο στη Λαμπαδηδρομία όσο και στις παράλληλες δράσεις που την πλαισίωναν. Προσέδωσαν την απαιτούμενη λαμπρότητα σε όλες τις εκδηλώσεις με δραστηριότητες αναβίωσης, ανάδειξης και σύνδεσης με το «σήμερα» του μεγαλείου και του ιδεώδους των Ολυμπιακών  Αγώνων.

Ξεχωριστή ήταν η συμμετοχή της κωπηλατικής λέμβου με μαθητές/τριες ? κωπηλάτες/τριες του Ν.Ο. Μαυροχωρίου, ενώ η ανταπόκριση της εθνικής κωπηλατικής ομάδας της Ρωσίας στην επίσημη πρόσκληση της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς κας Στέλλας Κ. Τέγου ? Στεργιοπούλου και η συμμετοχή τους με δύο κωπηλατικές λέμβους και με αθλητές - λαμπαδηδρόμους, καθώς και η συμμετοχή της Ολυμπιονίκου Χριστίνας Γιαζιτζίδου συνιστούν ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο μας και ιδιαίτερα για τις εκδηλώσεις της Λαμπαδηδρομίας.

Οι φορείς του τόπου όπως η Π.Ε.   Καστοριάς, οι Δήμοι, Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου, η Διοίκηση Τροχαίας, το Εθελοντικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών Καστοριάς πλαισίωσαν με το απαιτούμενο ανθρώπινο δυναμικό και στήριξαν εμπράκτως τη Λαμπαδηδρομία και τις παράλληλες δράσεις, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επιτυχία τους.

Η τοπική κοινωνία υποδέχθηκε θετικά όλες τις δράσεις και τις πλαισίωσε δυναμικά με την παρουσία της ενθαρρύνοντας και χειροκροτώντας τους συμμετέχοντες, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τα ΜΜΕ του τόπου, επίσης, στήριξαν όλες τις εκδηλώσεις - δραστηριότητες, συμβάλλοντας με τη μετάδοση της πληροφορίας στην ανάδειξη του μεγαλείου της ευγενούς άμιλλας, «του ευ αγωνίζεσθαι», που μας παραδόθηκαν από το ιστορικό παρελθόν και τα υπηρετούμε στο δύσκολο και συγχρόνως δυναμικό «σήμερα».

Τίμησαν με την παρουσία τους τις κεντρικές εκδηλώσεις στην έδρα κάθε Δήμου οι κ.κ.

  • Ο Διοικητής της 9ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, κος Προκόπιος Καρατζέτζος , Ταξίαρχος.
  • Ο Διοικητής του 15ου Συντάγματος Πεζικού, κος Χρήστος Σιορέντας Συνταγματάρχης.
  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καστοριάς κος Σωτήριος Αδαμόπουλος
  • Ο Δήμαρχος του Δήμου Καστοριάς κος Ανέστης Αγγελής.
  • Ο Δήμαρχος του Δήμου Νεστορίου κος Πασχάλης Γκέτσιος
  • Ο Δήμαρχος του Δήμου Άργους Ορεστικού εκπροσωπήθηκε από Δημοτική Σύμβουλο.
  • Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κος Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος.
  • Ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κος Αθανάσιος Παλαμάς.
  • Ο Υπεύθυνος της Πανελλήνιας Μαθητιάδας κος Γάλλος Γεώργιος.
  • Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς κ.κ. Έλενα Ζυγούρη, Αλίκη Καζταρίδου.
  • Ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Καστοριάς κος Σοφοκλής Μητρούσιας.

Σε συνέχεια όλων των αναγραφομένων οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, η Ομάδα Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, αναγνωρίζουμε και σεβόμεθα τη σημαντικότητα της συνδρομής όλων των μαθητών και των εκπαιδευτικών και όλων των φορέων του τόπου μας, ώστε να ολοκληρωθούν με επιτυχία και την αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια όλες οι δράσεις.

Ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ θερμά και ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή υλοποίηση της πρώτης Λαμπαδηδρομίας στο πλαίσιο της 1ης Μαθητιάδας Δυτικής Μακεδονίας.

 

 

 

Κορυφαία στιγμή της Λαμπαδηδρομίας στα νερά της Ορεστιάδας:

Η Δάδα της Μαθητιάδας περνά από την Εθνική Κωπηλατική Ομάδα της Ρωσίας στην μαθήτρια ? κωπηλάτρια του Ν.Ο. Μαυροχωρίου