Βασισμένο στο υλικό: «ΓΕΦΥΡΕΣ: Εργαστήρια για την Ψυχοκοινωνική υποστήριξη παιδιών και εφήβων προσφύγων 8-16 ετών»

    12 & 14 Νοεμβρίου 2019

 

Το Κέντρο Πρόληψης «Δίκτυο Άλφα», ανταποκρινόμενο στην ανάγκη επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών που υποδέχονται μαθητές/τριες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες διοργανώνει διήμερο βιωματικό εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο: «ΓΕΦΥΡΕΣ: Εργαστήρια για την Ψυχοκοινωνική υποστήριξη παιδιών και εφήβων προσφύγων 8-16 ετών».

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ, ΔΥΕΠ και τάξεις με μικτό πληθυσμό μαθητών.

 

 

Οι «ΓΕΦΥΡΕΣ»

Το υλικό «Γέφυρες» δημιουργήθηκε το 2017 από το Κέντρο Πρόληψης «Δίκτυο Άλφα» στα πλαίσια της συμμετοχής του, ως εταίρος, στο πρόγραμμα Xenios Zeus Erasmus Plus KA2 με τίτλο ?Managing the refugee and migrant flows through the development of educational and vocational frames for children and adults? με συντονιστή την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Η συμμετοχή του Δικτύου Άλφα εστιάστηκε στο τομέα της υποστήριξης των  ψυχοκοινωνικών αναγκών των παιδιών και εφήβων προσφύγων που μεταβαίνουν σε μια νέα πραγματικότητα με τρόπο δραματικό, ασταθή και αβέβαιο.

Το υλικό βρίσκεται σήμερα σε διαδικασία ολοκλήρωσης έγκρισής του από το ΙΕΠ.

Σκοπός του σεμιναρίου:

Οι συμμετέχοντες, μετά το πέρας της εκπαίδευσης, αναμένεται να είναι σε θέση να εφαρμόσουν το εκπαιδευτικό υλικό του Δικτύου Άλφα στην τάξη τους, το οποίο έχει στόχο: