Εκτύπωση
Κατηγορία: Μόνιμοι

Η ερευνητική ομάδα Pluralit?s (http://pluralites.web.auth.gr/el/) του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ οργανώνει, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον επιστημονικό σύλλογο DULALA (D?une Langue ? L?Autre, https://www.dulala.fr/), τον Διεθνή Διαγωνισμό "Πολύγλωσσο Kamishibai" για το σχολικό έτος 2020-2021, με θέμα «Ο κόσμος άλλαζε πιο γρήγορα απ?ότι φανταζόμουν» του Tom Tirabosco, Wonderland.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές προσχολικής ηλικίας, δημοτικού και γυμνασίου. Οι εκπαιδευτικοί μπορεί να είναι νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, καθηγητές ελληνικής γλώσσας ή ξένων γλωσσών, καθηγητές μουσικής, εικαστικών, θεατρικής αγωγής, πληροφορικής.

Το Kamishiba?, που στα γιαπωνέζικα σημαίνει «Θέατρο από χαρτί», είναι μία πρωτότυπη τεχνική αφήγησης, ένα είδος περιφερόμενου θεάτρου, το οποίο χρησιμοποιούσαν στην Ιαπωνία για να αφηγηθούν ιστορίες στα παιδιά χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο πλαίσιο, το buta?, μέσα από το οποίο  περνάνε καρτέλες με εικονογράφηση και κείμενο. Κάθε καρτέλα δείχνει ένα επεισόδιο της ιστορίας. Το πολύγλωσσο Kamishiba? αποτελεί ένα παιγνιώδες παιδαγωγικό εργαλείο το οποίο όχι μόνο προάγει την εκμάθηση της ανάγνωσης, της γραφής, της διήγησης, της προφορικής και καλλιτεχνικής έκφρασης αλλά και αναπτύσσει την πολυγλωσσική δεξιότητα των παιδιών.

Εμφανίσεις: 559