Το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε την Δευτέρα 23 Απριλίου στην παρουσίαση του προγράμματος της 15ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Την διοργάνωση της 15ης ΔΕΒΘ έχει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ) σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo, τον δήμο Θεσσαλονίκης, τους Συλλόγους Ελλήνων Εκδοτών και ανεξάρτητους εκδότες και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων. Η 15η Διεθνής ΔΕΒΘ θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 6 Μαΐου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης με συμμετοχή 285 εκδοτών από την Ελλάδα και 22 ξένα κράτη και στην φετινή διοργάνωση τιμάται η Γαλλοφωνία. Στο ειδικά σχεδιασμένο περίπτερο Γαλλοφωνίας έκτασης 350 τ.μ. θα βρίσκονται γάλλοι εκδότες και θα φιλοξενηθούν πάνω από 30 γνωστοί Γαλλόφωνοι συγγραφείς δίνοντας την δυνατότητα στους επισκέπτες να αποκτήσουν τα έργα τους και στους συγγραφείς να υπογράψουν τα βιβλία τους σε ένα ραντεβού με τον πλούτο και την ποικιλομορφία της Γαλλοφωνίας που θα πλαισιώνεται με παρουσιάσεις, συζητήσεις, στρογγυλές τράπεζες, συναυλία, μουσικά ιντερμέδια,  αναγνώσεις, εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά εργαστήρια για μικρούς φίλους καθώς και γαστρονομικές εκδηλώσεις. Το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας στα πλαίσια της συνεργασίας του με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκη συμμετέχει στην 15η ΔΕΒΘ έχοντας αναλάβει με φοιτητές της «Oμάδας Eπικοινωνίας και WebTV» καθώς και με το «Εργαστήριο Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας» του Τμήματος την παραγωγή επικοινωνιακού υλικού και την διαχείριση της προβολής του προγράμματος της Γαλλοφωνίας.

Στην παρουσίαση του προγράμματος της 15ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ)  συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη κα Κατερίνα Νοτοπούλου, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΙΠ καθηγητής ΑΠΘ κ. Γιώργος Παπαναστασίκου, ο Γενικός Διευθυντής της Διεθνής Έκθεσης Βιβλίου κ. Μανώλης Πίμπλης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τεχνών του δήμου Θεσσαλονίκης, κα Έλλη Χρυσίδου, ο γενικός Πρόξενος της Γαλλίας και διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης κος Phillipe Ray και από το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας ο Πρόεδρος του Τμήματος καθηγητής Γεώργιος Λάππας και η επιστημονική συνεργάτιδα του Τμήματος δρ. Γιαννακοπούλου Αναστασία οι οποίοι παρουσίασαν το Τμήμα και το έργο της ομάδας φοιτητών μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο επίσημος ιστότοπος www.francophonie.gr αφιερωμένος στην ΔΕΒΘ και την Γαλλοφωνία με όλες τις λεπτομέρειες για τις δράσεις, τους γαλλόφωνους συγγραφείς, τους εκδότες, το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις.

Η παρουσίαση του προγράμματος καλύφθηκε σε live streaming και είναι διαθέσιμη στο σύνδεσμο: https://www.facebook.com/FranceThessalonique/videos/1215679548569071/ ενώ στιγμιότυπα της παρουσίασης είναι διαθέσιμα στα κοινωνικά δίκτυα του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας: https://www.facebook.com/dmcteiwm/ και http://twitter.com/dmcteiwm.