Εκτύπωση
Κατηγορία: Εκπαιδευτικοί

Αγαπητοί συνάδελφοι,

εκ μέρους του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Καστοριάς σας ενημερώνουμε ότι και φέτος θα διοργανωθεί ο 5ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου και μάλιστα με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (αρ. πρωτ. Φ15/136355/11-8-2017). Προγραμματίζεται για την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018, στον χώρο του 4ου Γυμνασίου Καστοριάς. Συμμετοχές μαθητών θα ζητηθούν με νέο έγγραφο τον Φεβρουάριο του 2018.

Μέχρι τότε σας προτείνουμε να εντάξετε την προετοιμασία των μαθητών σας για τον επικείμενο διαγωνισμό στο μάθημα το οποίο διδάσκετε στη Γ΄ τάξη (Αρχαία Ελληνικά, Νέα Ελληνικά, Ιστορία), ώστε οι μαθητές κατ' αρχήν να ενδιαφερθούν για τον διαγωνισμό και δεύτερον να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους. Σας θυμίζουμε ότι οι μαθητές καλούνται να απαντήσουν γραπτά στην ορθογραφία, και προφορικά στην ετυμολογία, ερμηνεία και σχηματισμό πρότασης με λέξεις σε τρία διαδοχικά επίπεδα διαβαθμισμένης δυσκολίας. Οι λέξεις προέρχονται από την ύλη των βιβλίων του Γυμνασίου.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν χρηματικά έπαθλα και αναμνηστικά δώρα. Μάλιστα φέτος οι δέκα μαθητές που θα προκριθούν στο Γ΄ επίπεδο, θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στον 1ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ορθογραφίας, που θα διεξαχθεί στην Καστοριά στις 22 Απριλίου 2018. Σ' αυτόν θα συμμετέχουν μαθητές που θα προκριθούν από τους αντίστοιχους τοπικούς διαγωνισμούς που θα οργανώσουν ο Σ.Φ. Κοζάνης και η Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας στην Κοζάνη και τη Φλώρινα αντίστοιχα. Για τον Περιφερειακό Διαγωνισμό υπάρχει ήδη στενή συνεργασία με τους συναδέλφους των υπολοίπων Π.Ε. της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. 

Τέλος, εν όψει της κατάθεσης προτάσεων για την υλοποίηση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων έως τις 27 Νοεμβρίου, έχετε τη δυνατότητα να εντάξετε την προετοιμασία της Γ΄ τάξης για τον διαγωνισμό Ορθογραφίας σε ένα πολιτιστικό πρόγραμμα στον ευρύτερο θεματικό άξονα της Ελληνικής Γλώσσας. Προτεινόμενες δραστηριότητες: προσομοίωση διαγωνισμού ορθογραφίας ενδοσχολικά, γλωσσικές ασκήσεις ετυμολογίας και ερμηνείας λέξεων στη βιβλιοθήκη ή στο εργαστήριο πληροφορικής, επιτραπέζια παιχνίδια λέξεων (π.χ. scrabble) ή ό,τι άλλο σκεφτείτε ως κατάλληλο.

Επιθυμία μας είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα Ελληνικής Γλώσσας καθώς και η συμμετοχή τους στους Διαγωνισμούς Ορθογραφίας.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μη διστάσετε να απευθυνθείτε στα μέλη του ΣΦΚ.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Συνημμένα:
Download this file (10. Ενημέρωση φιλολόγων.doc)10. Ενημέρωση φιλολόγων.doc[ ]471 kB
Εμφανίσεις: 284